Drupal 8.2.0 beschikbaar

Ongeveer iedere 6 maanden komt er een nieuwe versie van Drupal 8 beschikbaar, net geen 11 maanden later komt Drupal 8 al met de 2de minor release.

Origineel artikel (Engels): https://www.drupal.org/blog/drupal-8-2-0

Experimentele 'Place Block' module

Experimentele modules worden beschikbaar gesteld voor het grote publiek, maar er is geen zekerheid dat deze in core zullen blijven.

Met de 'Place Block' module is het gemakkelijker om blokken op de pagina te slepen. Je moet dus niet langer naar het admin gedeelte gaan. Daarnaast is het ook mogelijk om de configuratie rechstreeks aan te passen. Bijvoorbeeld het menu:

Settings Tray

Content moderation in core

De 'Content moderation' module zorgt voor een workflow voor jouw inhoud. Standaard heb je maar 2 statussen in Drupal: gepubliceerd en niet gepubliceerd. Als je deze module gebruikt, kan je zelf verschillende fases kiezen waar inhoud door moet of kan. Bijvoorbeeld Klad, Redactie, Vertaling, Gepubliceerd

Datums van / tot (date ranges)

In Drupal 7 kan een datumveld 2 waardes bevatten. Een van en een tot. Het is zo mogelijk om 'ranges' te creëren. Het is een noodzakelijke voorwaarde om de kalender (calendar) module up te graden naar Drupal 8. Het is een hele stap voorwaarts, maar er is nog veel werk voor nodig om het helemaal goed te doen werken.

Kleine verbeteringen in beheerderservaring en API

Er zijn ook een hele rits kleine verbeteringen in het beheer van de website. Zowel configuratie als inhoudsbeheer.

Ook voor ontwikkellaars zijn er weer een aantal kleine verbeteringen.