Drupal 8.6.0 beschikbaar

Drupal 8.6 is de belangrijkste update tot nu toe. Er zijn 2 nieuwe manieren om Drupal te installeren, een out of the box demo , oEmbed media ondersteuning, nieuwe media bibliotheek en nog veel meer

Origineel artikel: https://www.drupal.org/blog/drupal-8-6-0

oEmbed voor media en een nieuwe, experimentele, media bibliotheek

Dankzij oEmbed kunnen 'Remote videos' zoals YouTube en Vimeo nu gebruikt worden in core! Het is niet langer nodig om contributed modules te gebruiken.

Drupal oEmbed YouTube Vimeo

Umami food magazine demo

Wil je snel de kracht van Drupal demonstreren? Dat kan je nu met het Umami installatie profiel. Het zorgt voor een volledige website van een magazine rond eten. Het maakt zoveel mogelijk gebruik van de core mogelijkheden. Het is niet de bedoeling deze demo als basis te gebruiken voor een productiewebsite.

Umami Drupal Demo

Nieuwe experimentele Workspaces module

Met 'Content Moderation' was het al mogelijk om inhoud door verschillende fases te laten gaan. Met de 'Workspaces' module kan je een hele hoop inhoud in 1 keer tussen verschillende fases loodsen. Je kan inhoud eerst 'stagen', laten goedkeuren en in 1 keer online zetten.

Drupal Workspaces

Stabiele migraties voor 1-talige websites, verbeteringen voor meertalige websites

Migraties voor websites met 1 taal zijn nu volledig stabiel. Meertalige websites gaan beter en beter, maar is nog niet volledig stabiel.

Nieuwe manieren om Drupal te installeren

Drupal zelf is begonnen in 2001, PHP is gestart in 1994, door de jaren heen zijn de gemeenschappen stilaan uit elkaar gegroeid. Met versie 8 heeft Drupal er werk van gemaakt om van het 'Drupal eiland' te komen en terug aan te sluiten bij de bredere PHP gemeenschap. Een van de vele voorbeelden is het gebruik van Symfony in Drupal core.

Nu maakt Drupal, net als vele andere systemen, ook gebruik van de in PHP ingebouwde webserver om een 'quick-start' op te zetten

Daarnaast is net nu ook mogelijk om met drush site:install een Drupal website te installeren.

 

Drupal Quick Start