Handboek Drupal 8

Drupal 8.7 is er! Layout builder is stabiel, JSON:API in core en nog veel meer!

Het plan voor Drupal 9 ligt klaar! Zoals eerder aangekondigd wordt het een gemakkelijke upgrade van 8 naar 9.

Ik krijg soms de vraag welke hosting ik kan aanraden. Het hangt natuurlijk af van wat je exact nodig hebt! Hier enkele aanbevelingen.

Drupal 8.6 is de belangrijkste update tot nu toe. Er zijn 2 nieuwe manieren om Drupal te installeren, een out of the box demo , oEmbed media ondersteuning, nieuwe media bibliotheek en nog veel meer

Nieuwe functionaliteit voor Drupal in Drupal 8.5! De Media module is er eindelijk, Content Moderation wordt stabiel en nog veel meer.

Nieuwe minor release voor Drupal 8! Verschillende experimentele modules studeren af, API's verbeteren, en de ervaring wordt weer net iets vlotter.

Met deze derde 'minor' release wordt Drupal op nieuw een stuk beter. Er komen heel wat verbeteringen op de experimentele uitbreidingen uit Drupal 8.1 en Drupal 8.2 en 'Big Pipe'.

In de huidige versie van Acquia Dev Desktop zit er een fout bij het installeren van een nieuwe site zoals in het boek beschreven. Hier kan je een tijdelijke workaround vinden.

Ongeveer iedere 6 maanden komt er een nieuwe versie van Drupal 8 beschikbaar, net geen 11 maanden later komt Drupal 8 al met de 2de minor release.

Handboek Drupal 8 bevat een hoofdstuk rond layout/theming. Hiervoor is er kennis van HTML5 en CSS3 vereist. Bekijk enkele aanbevelingen.