Inspirerend gesprek met David Allen

Soms hoor je zeggen, "Never meet your heroes", maar het is een advies dat ik niet volg. Ik ontmoet heel graag mensen die een grote impact hebben op mijn leven. Een van deze mensen is David Allen. Hij is de auteur van Getting Things Done, een methodologie om productiever in het leven te staan.

Mijn ambities in het leven zijn altijd groter geweest dan de beschikbare tijd of energie. Het is maar sinds het ontdekken en implementeren van GTD dat ik deze ambities heb kunnen waarmaken (maar ik ben nog niet klaar).

Waarom lunch, en niet gewoon handje schudden?

Lunch met David Allen stond op mijn Bucket List. 1 van de voorwaarden om een goed Bucket List item te zijn is dat het uitdagend moet zijn. Een handje schudden kan je met vrijwel iedereen zolang je maar genoeg naar plaatsen gaat waar ze als spreken gevraagd worden. Een (one on one) lunch, is heel wat uitdagender.

Onderwerpen

Ik was verrast door de interesse die David Allen nam in mijn achtergrond. Ook hebben veel gepraat over GTD en technologie, o.a de verschillende pogingen van David om de ultieme GTD software te ontwikkelen. 

Natuurlijk hebben we ook gesproken over hoe ik GTD gebruik en waar ik op vastloop. Hij heeft me heel interessante tips gegeven over hoe ik deze problemen kan overwinnen. Vanaf nu dus opnieuw een stukje productiever. :-)

Maarten De Block en David Allen