Todoist jaaroverzicht 2018

Al meer dan 10 jaar ben ik actief bezig met persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor gebruik ik verschillende methodes en tools. Eén van deze tools, Todoist, brengt jaarlijks een persoonlijk jaaroverzicht. Hier is de mijne van 2018: Maarten De Block Todoist Year in Review 2018.

Enkele conclusies:

Maandag meest productieve dag én dag waarbij ik het meeste uitstel

Uit Getting Things Done (GTD) haal ik het principe van een 'Weekly Review'. Ik overloop alle taken in mijn binnen de actieve projecten en (her)evalueer wat ik met deze taken ga doen. Daarom is het logisch dat er op een maandag het meeste van de taken afgewerkt zijn en er de meeste ook uitgesteld worden. Taken die over tijd zijn krijgen een nieuwe deadline. Tot nader order is het nog steeds onmogelijk om taken in het verleden af te werken.

Geen taken zien staan die 'x-dagen' of 'x-weken' over tijd zijn heeft een gevoel van rust.

Ik doe deze review iedere maandag, en niet aan het einde van de week (vrijdag of zondag), zoals de meeste beoefenaars van GTD. Ik heb lang het geprobeerd, maar die dagen heb ik er gewoon de energie niet voor. Even belangrijk als 'time management' is 'energy management'. Hierbij probeer ik taken te matchen met (verwachte) energiepijl.

 

Grafiek afgewerkte dagen per week

2 productiviteitspieken op een dag

Om 9:00 en om 20:00 werk ik de meeste taken af. Als ondernemer met heel veel ambities en ideeën kom ik er niet met een gewone werkdag. Daarom plan ik ook heel wat taken in na 19:30. De kindjes zitten dan in bed en ik kan weer een hele hoop werk verzetten. Let wel, GTD gaat niet enkel over job gerelateerde taken, ook over persoonlijke taken zoals huishouden, reizen plannen, afspraken met vrienden, etc. Dat verklaart ook voor een stuk de tweede piek.

 

 

0900

2019

In 2019 denk ik mijn productiviteit verder te kunnen verhogen door mijn taken meer te groeperen volgens onderwerp in en bulk af te werken (gekend als focused blocks of time). Momenteel verwerk ik mijn taken teveel in de volgorde waarmee ze binnen gekomen zijn. Hierdoor spring ik vaak van de ene onderneming naar de andere, van sales naar management naar programmeren en terug, etc. 

Daarnaast wil ik zoveel mogelijk de principes overbrengen naar mijn teams. Niet enkel zodat ze productiever kunnen zijn tijdens het werk, maar ook naast het werk rust kunnen vinden in alles wat ze willen verwezenlijken. Hiervoor ben ik nu Getting Teams Done aan het lezen op aanraden van een ondernemer uit mijn netwerk (bedankt Piet!).

Ook wil ik verder in contact komen met gelijkgezinden. Daarvoor heb ik een Meetup groep gestart rond Personal Development. Hopelijk zie ik jou daar in 2019!